در این مقاله میخواهیم به آشنایی کامل آدرس IP آن بپردازیم، با ما همراه باشید .
نشانی یا آدرس آی پی (IP Address)، شناسه منحصربهفردی است که به هر یک از تجهیزات متصل به اینترنت (یا دیگر شبکههای مبتنی بر پروتکل اینترنت) اختصاص مییابد تا آن تجهیزات بتوانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند. بدونIP-addreهیچ کامپیوتر، روتر، گوشی و دستگاه دیگری نمیتواند به اینترنت متصل شود،
زیرا هویت یا آدرسی ندارد که بتوان آن را شناسایی و با آن داده تبادل کرد. ضمنا آدرس IP درباره این دستگاهها اطلاعات ارزشمندی ارائه میدهد از جمله محل جغرافیایی دادهها، نام شرکت میزبان (در خصوص وبسایتها) و…
آدرس آی پی (IP address) و کاربرد آن در اینترنت
برای آشنایی کامل آدرس IP باید بدانیم ،یکی از مهمترین پروتکلهای ارتباطی که اینترنت برپایه آن کار میکند، پروتکل اینترنت یا Internet Protocol است که بهاختصار آی پی خوانده میشود.
این پروتکل، جزئی از پروتکل مهم و یکپارچه TCP/IP است. علاوه بر اینترنت، اکثر دیگر شبکههای محلی دنیا نیز در ارتباطات خود از این پروتکل بهره میبرند.
کار پروتکل اینترنت این است که بستههای داده را از مبدا به مقصد برساند.
اما این پروتکل و روترهای شبکه چگونه تشخیص میدهند که مبدا و مقصد بسته کجاست؟
کلید حل این مشکل، آدرسی است که به آن آدرس پروتکل اینترنت یا بهاختصار، آدرس آی پی (IP address) میگویند.
هر بستهای که در اینترنت مبادله میشود، هم حاوی آدرس ip مبدا و هم آدرس IP مقصد است.
این آدرسهای آی نشان میدهند که بسته از کجا میآید و باید به کجا برود.
هر کامپیوتر یا دستگاه دیگری که به اینترنت متصل است، باید یک آدرس IP معتبر و منحصربهفرد داشته باشد.
در غیر اینصورت، عملا نمیتواند به اینترنت متصل شود نه میتواند دادهای بفرستد و نه دادهای دریافت کند.
برای آشنایی کامل آدرس IP باید با نسخه های آن آشنا شوید .
نسخههای آی پی IPv4 و IPv6
پروتکل اینترنت (IP) در سیر تکامل خود، در دو نسخه اصلی تثبیت شد: یکی نسخه چهارم موسوم به IPv4 و دیگری نسخه ششم که IPv6 نام دارد. نسخه چهارم یا IPv4 هنوز پرکاربردترین نسخه پروتکل اینترنت است اما با رشد فزاینده شمار کاربران اینترنت و نیز سربرآوردن اینترنت اشیاء، ظرفیت IPv4 دیگر پاسخگوی این حجم از تجهیزات نخواهدبود. چنین مواردی سبب شد IPv6 جایگزین آتی IPv4 شود، گرچه هماکنون نیز استفاده از IPv6 امکانپذیر است.
مفهوم آدرس ip ورژن ۴(IPv4)
در نسخه چهارم پروتکل اینترنت یا IPv4، آدرسهای آی پی ۳۲ بیتی هستند. هر آدرس آی پی از چهار بخش عددی تشکیل شده است که با نقطه از هم جدا میشوند. هر بخش میتواند یکی از اعداد ۰ تا ۲۵۵ باشد، مثل ۱۲۷.۰.۰.۱. در IPv4 آدرسهای آی پی از 12تا 0شروع میشوند و با چهارتا 255 پایان مییابند.
با فرمت IPv4 میتوان در کل ۲۳۲ یعنی ۴.۲۹۴.۹۶۷.۲۹۶ آدرس آی پی ایجاد کرد. شاید در نگاه نخست این عدد بزرگ به نظر برسد اما باتوجه به افزایش شمار کاربران و دستگاههای متصل به اینترنت و نیز سربرآوردن اینترنت اشیاء که میلیونها وسیله جدید را به اینترنت اضافه خواهدکرد، فرمت IPv4 دیگر کافی نیست. به همین جهت نسخه دیگری از پروتکل اینترنت موسوم به IPv6 ارائه شد.
مفهوم آدرس ip ورژن ۶(IPv6)
در نسخه ششم پروتکل اینترنت یا IPv6، فرمت آدرسهای آی پی ۱۲۸ بیتی است. در IPv6 هر آدرس آی پی از هشت قسمت تشکیل شده است که هر قسمت دارای چهار رقم اصطلاحا شانزدهشانزدهی (هگزادسیمال) است. ما در زندگی روزمره از سیستم عددی دهدهی یا دسیمال استفاده میکنیم. در سیستم دهدهی، هر عدد از ترکیب ارقام صفر تا ۹ ساخته میشود. مثلا برای نشان دادن عدد هشتادوهشت مینویسیم: ۸۸.
اما در سیستم هگزادسیمال یا شانزدهشانزدهی، اعداد از ترکیب ارقام صفر تا ۱۵ ساخته میشوند، با این تفاوت که بعد از عدد ۹، اعداد بعدی با حروف لاتین نمایش داده میشوند یعنی: ۰, ۱, ۲, ۳, ۴, ۵, ۶, ۷, ۸, ۹, A, B, C, D, E, F. برای مثال، یکی از آدرسهای آی پی در فرمت IPv6 میتواند چنین باشد: ۲۶۰۲:۰۴۴۵:۰۰۰۰:۰۰۰۰:a93e:5ca7:81e2:5f9d
فرمت IPv6 تعداد آدرسهای آی پی ممکن را بسیار افزایش میدهد. با فرمت IPv6 میتوان ۳.۴ x 10۳۸ آدرس آی پی ایجاد کرد.
منظور از آدرس ip استاتیک و داینامیک چیست؟
آشنایی کامل آدرس IP : یکی از دستهبندیهای مهم آدرسهای آی پی، استاتیک یا داینامیک بودن آنهاست. اما منظور از آدرس آی پی استاتیک و آدرس آی پی داینامیک چیست؟
آدرس آی پی استاتیک یا ثابت
اگر کاربری از ISP خود آدرس آی پی استاتیک دریافت کند، این آدرس همواره ثابت میماند و تغییر نمیکند. حتی ریاستارت یا روشن و خاموش کردن کامپیوتر و روتر نیز آدرس آی پی استاتیک را تغییر نمیدهد. آدرسهای آی پی استاتیک را باید از شرکت ISP درخواست کرد. همه آدرسهای آی پی را بهطور پیشفرض میتوان متغیر یا داینامیک قلمداد کرد. این آدرسها در مخزنی مجازی موسوم به مخزن آی پی ذخیره شدهاند. وقتی کاربری آی پی ثابت یا استاتیک درخواست میکند، یک آی پی از مخزن آی پیهای داینامیک کم میشود و به او اختصاص مییابد. به همین علت شرکت ISP معمولا بابت ارائه آدرس آی پی استاتیک هزینه اضافی دریافت میکند.
اکثر کاربران اعم از کاربران خانگی و تجاری و حتی سازمانی معمولا آی پی ثابت یا استاتیک لازم ندارند. اما کسبوکارهای مرتبط با وب (مثل میزبانی وب، سرور FTP، سرور ایمیل و سرور VPN) و آنهایی که خدماتشان مبتنی بر مکاننمایی جغرافیایی (geolocation) است، آی پی استاتیک را ترجیح میدهند.
مزایای آدرس آی پی استاتیک
چون آی پی استاتیک تغییر نمیکند برای کسبوکارهایی که به آدرسهای آی پی متکی هستند بسیار مناسب است.
ارائه خدمات مبتنی بر مکاننمایی جغرافیایی (geolocation) با استفاده از آی پی ثابت تسهیل میشود. چون از روی آدرس آی پی میتوان محل جغرافیایی را شناسایی کرد.
آدرس ip داینامیک یا متغیر
برای آشنایی کامل آدرس IP بدانید که،آدرس آی پی متغیر یا داینامیک میتواند پیوسته تغییر یابد. یعنی هر بار که کاربر به اینترنت متصل میشود،
شرکت ISP یکی از آدرسهای آی پی موجود در مخزن آی پیها را تصادفا انتخاب و به او اختصاص میدهد. با این حال، ممکن است آدرس داینامیک کاربران روزها و شاید ماهها تغییری نکند اما این به معنای استاتیک بودن آدرس آی پی آنها نیست. اکثر کاربران در حال حاضر با آی پی داینامیک به اینترنت متصل شدهاند. در واقع، وقتی کاربران از شرکت ISP اشتراک اینترنت دریافت میکنند، آدرس آی پی آنها بهطور پیشفرض داینامیک است. متغیر بودن آدرس آی پی بر کارهای روزمره کاربران هیچ تاثیر نامطلوبی ندارد و کاربر حتی متوجه نمیشود که آدرس آی پی او تغییر کرده است (مگر اینکه تجهیزات کامپیوتری یا شبکه را براساس آدرس آی پی ثابتی پیکربندی کرده باشد). آدرس آی پی داینامیک برای اکثر کاربران گزینه بهتری است زیرا ارزانتر است و کموکاستی ندارد.
مزایای آدرس ip داینامیک
ارزانتر است
به تنظیمات و نگهداری کمتری نیاز دارد
آی پی داینامیک نسبت به آی پی استاتیک امنتر است.
آدرس ip عمومی (Public IP address) و خصوصی (Private IP address) چیست؟
آدرس آی پی عمومی (Public IP address)، آدرسی است که به هر دستگاه متصل به اینترنت اختصاص مییابد و لذا میتوان از اینترنت به آن دسترسی یافت.
وقتی با کامپیوتر، گوشی یا هر وسیله دیگری به اینترنت متصل میشوید، آدرس آی پی منحصربهفردی به آن وسیله اختصاص مییابد که
به آن آدرس آی پی عمومی (Public IP address) میگویند.
در اینترنت، هیچ دو وسیلهای را نمیتوان یافت که آدرس آی پی عمومی آنها یکسان باشد.
آدرسهای آی پی خصوصی
آدرسهای آی پی خصوصی (Private IP address) آدرسهایی هستند که
برای استفاده در شبکههای خصوصی و غیرمرتبط با اینترنت رزرو شدهاند.
آدرسهای آی پی خصوصی در اینترنت کاربرد ندارند. شخصی که یک شبکه خانگی (فرض کنید الف) متشکل از چند کامپیوتر دارد،
به هر یک از آنها یک آدرس آی پی خصوصی اختصاص میدهد تا با یکدیگر مرتبط شوند. ممکن است شخص دیگری در همان شهر یا جای دیگری از دنیا شبکه خصوصی دیگری (مثلا ب) ایجاد کرده باشد که آدرس گرههای آن شبیه آدرس گرههای شبکه «الف» است.
اما چون این دو شبکه با هر ارتباط ندارند و به اینترنت نیز متصل نیستند، تشابه آدرس آنها هیچ ایرادی ندارد.
در واقع هزاران شبکه خصوصی در دنیا میتوانند از آدرسهای آی پی خصوصی مشابهی استفاده کنند.
اما این شبکهها اگر بخواهند به اینترنت متصل شوند باید با شیوهای خاص، آدرس خصوصی خود را به آدرس عمومی منحصربهفرد تبدیل کنند.
برای این منظور از قابلیتی موسوم به «ترجمه آدرس شبکه» استفاده میشود که به آن NAT نیز میگویند (مخفف Network Address Translation).
چون تعداد آدرسهای آی پی IPv4 نسبت به جمعیت کاربران اینترنت بسیار محدود است و نمیتوان به هر کاربر اینترنت یک آی پی عمومی منحصربهفرد اختصاص داد، با استفاده از ترجمه آدرس شبکه (NAT) به آدرس عمومی میتوان این مشکل را حل کرد.
در آخر ذکر این نکته خالی از لطف نیست که پرگاس پاناسونیک با بیش از ده سال حضور موثر در بازار پاناسونیک مفتخر به انجام خدمات ذیل است:
- تعمیرات دستگاههای پاناسونیک
- تعمیر سانترال پاناسونیک
- فروش تلفن پاناسونیک
- فروش سانترال پاناسونیک
- تعمیر سانترال پاناسونیک تلفن و باکس و
- فروش تلفن و باکس و سانترال پاناسونیک
برای ارتیاط با ما با شماره ی زیر تماس بگیرید :
تهران – سعدی جنوبی – کوچه خوانساری – مجتمع امیر کبیر – طبقه اول – واحد ۱۰۵ ۰۲۱-۳۳۹۴۷۰۷۲info@pargaspanasonic.ir
- Maryam Mahdi
- آبان 5, 1400
- 1277 بازدید